четврток, јуни 23, 2005

24 годишна СОС мајка во Детското село


Еве еден од моите одлежани постови во Draft.


Читајќи ТЕА модерна (моето омилено списание) налетав на нешто интересно и убаво. Налетав на еден текст посветен на Детското село во Скопје. Тоа што ме воодушеви е една 24 годишна девојка која работи како СОС мајка на 7 деца. Оваа мајка има за задача да се грижи за децата, со кои живее во куќа од 139 м2. Таа освен личен доход добива и семеен буџет со кој ги покрива потребите на куќата и децата. Нејзината работа подразбира целосна посветеност на овие деца, напуштени од своите родители, се додека тие не застанат на свои нозе.
Јас бев фасцинирана од оваа девојка која е на моја возраст и одлучила да се посвети на овие деца. Таа буквално живее во тоа "село" со "своите" 7 деца. За оваа работа треба да се има стварно големо срце и желба. Не секој може ова да го работи. Алал да и е.

6 коментари:

На 11:01 претпл. , Anonymous Анонимен рече...

Имаше опширна репортажа за детското село на Граѓански свет, ама оти не знам во кој број беше, некако ми е невозможно да ја пронајдам...

 
На 10:39 попл. , Blogger Алекс Букарски рече...

Ej КосмоТеагрл не ради суета, ама ме интересира онака намерно ме изостави од линк листата??

Јас ќе те клам на мојта ако немаш против. :)))

 
На 5:21 попл. , Blogger Малечката принцеза рече...

Иииии леле извини, ама јас го менував темплејтот и линковите наново ги ставав, па изгледа сум те заборавила. Еве одма ќе ја поправам грешката.

 
На 1:09 претпл. , Anonymous Анонимен рече...

Devojkata za koja stanuva zbor ja zapoznav sosema slucajno pred nekolku godini. Rabotese vo edna prodavnica za elektronski delovi. So nea razmeniv samo nekolku recenici i po nekoja nasmevka. Pricinata poradi koja seuste se sekjavam na nea e neverojatnata dobrina, ljubov i pozitivna energija koja zracese od nejzinoto lice. Ako nekogas ste stoele pokraj nekoj svetec, togas me svakjate sto sakam da vi kazam.

 
На 6:36 попл. , Blogger Малечката принцеза рече...

Не се ни сомневам дека е таква. За тоа што она одлучила да го работи сите треба да и симнуваат капа. За мене тоа е лишуванје од приватен живот иако она тврдеше дека не е така.

 
На 7:18 попл. , Anonymous Анонимен рече...

[color=#b30]Музыкальный ансамбль [url=http://dejavu-group.ru/artist.php]Dejavu-group[/url] - это коллектив виртуозных вокалистов и музыкантов.
[url=http://dejavu-group.ru/artist.php]Дежа вю[/url]- лидер в области музыкального оформления концертов, свадеб, копоративов, дней рождения, музыкальных шой программ, дней рождения, музыкальных шоу.
В репертуаре группы Deja Vu около 3 тыс. песен.
Только живое исполнение. Ретро, хиты 70-80-90-х, джаз, диско, поп, современная музыка, европейские хиты, фоновая музыка, шансон.
ВИА Дежа вю обладает мощной качественной музыкальной аппаратурой, которая позволяет наполнить приятным уху звуком как небольшое помещение (фуршет), так и огромное пространство (корпоратив до 1000 человек).

Игорь +7 916 623 4047 [/color]

 

Објави коментар

Претплати се на Коментари на објава [Atom]

<< Дома