вторник, мај 10, 2005

Шопинг во Шутка


До Шутка можеш да стигнеш со кола или автобус (19-ка), а можеш и пешки, ако ти е ќејф да пешачиш.

Доколку одбереш да одиш со своја кола треба да бидеш спремен дека може да не најдеш место за паркирање (за без пари). Таму Ромите се изорганизирале и направиле parkin каде можеш да ја испаркираш колата за 10-20 денари. Ако не ти се допаѓа таа варијанта и мислиш дека во некоја спикана уличка ќе најдеш место да се испаркираш и да не платиш, се лажеш. Кај и да застанеш ќе те пречека некое Ромче и ќе ти рече: -Дај 10 денари да ти чувам колата. Најдобро ќе биде да му платиш, затоа што ако не го направиш тоа биди спремен да најдеш дупната гума или не дај боже да ти фали нешто друго од твојата кола.
Ако се одлучиш на варијантата- автубус, можеш да бираш приватен (каде карта кошта 20 денари) и државен ( каде карта кошта 30 денари во еден правец, а може и да начекаш од 08 -12 часот и повратна за 30 денари). Додека чекаш државен можеш со себе да понесеш и добра книга. Во автобус треба да знаеш дека новчаникот, а и мобилниот не треба да ти се во џеб, затоа што џепарошите кои ги има во секој автобус ќе ги почастиш. Ако пак носиш ташна добро држи ја пред себе, затоа што додека се свестиш ќе останеш само со рачките во рака. И тогаш ништо од шопинг. Во автобус башка секогаш е гужва и мораш да ги трпиш сите перверзни говеда ( ако си женско) што ќе се тријат од тебе, а ќе мораш да ја трпиш миризбата од потта и миризбата од здивовите на сите околу тебе.
Кога ќе се симнеш од автобус и ќе помислиш дека си се ослободил од џепарошите, се лажеш. Тие ќе те демнат насекаде.
Доколку го преживееш ова следи разгледувањето и пазрењето. Во Шутка можеш да купиш majci - 100 denari, tanga - 3 za 100, corapi - 5 za 100 и што уште не за 100 денари. Можеш да си купиш и кроасани за 15 денари, ама се разбира со поминат рок. А има и месо на сред тротоар, изложено на запрежна кола и покриено со церада, ама незнам по која цена.
Eпа повелете на шопинг.

4 коментари:

На 8:34 попл. , Blogger Малечката принцеза рече...

Абе кај има слики од Шутка?Се живо пребарав.Барав на google и под Шутка и под Шуто оризари и под Роми и ништо, само една никаква.А барав и по весници и па ништо.
Ај помош.

 
На 12:15 попл. , Blogger Бобан рече...

Сум бил само еднаш во Шутка и повеќе не посакав да отидам. Тоа е лудница таму! Освен што не пречекаа циганчиња и ни побараа 20 денари за паркинг ни залепија и лепенка на кола као демек сме платиле. Тоа е лудница таму отидов таму и ништо не си купив а и не планирам да одам повеќе.

 
На 10:10 попл. , Blogger Vesna рече...

Vo Sutka ne sum bila povke od 10 godini. No imam sekakva namera da ja posetam Sutka slednata godina kade sto mojot maz (amerikanec) koj sto e fotografer ke se sekne od slikanje. Pa ako ne najdes sliki od Sutka do togas, ocekuvaj dobri fotki za godina dena. Pozdrav.

 
На 11:12 претпл. , Anonymous Анонимен рече...

Znaesh shto malecka Princezo sega jas
taka fino ke ti objasnam nekoi raboti:
1. Koga sme veke kaj Tangat!
Pretpostavuvam deka ti gi praktikuvash
ne znam samo kolku cesto. Pa koga veke shetash po internet proveriiiiii od
kade poteknuva TANGATA i koi prvi gi
pronosele Damite ili Momcite ?
a koga ke proverish togash mozesh da mi pishesh pa ke ti objasnam malku poveke za tangata, za modata, shto e
toa shto najmnogu gi vozbuduva
devojkite i toa so fakti koi se
provereni i toa kaj devojki koi
nikako prethodno ne se slozuvale za mashko vo tanga, depiliran Mushkarac
i t.n.

Pozdrav Darko Skopje (AmoR)
makdizajn@gmail.com

 

Објави коментар

Претплати се на Коментари на објава [Atom]

<< Дома